BRANDING

Krachtige branding die aansluiten bij jouw merk

Weten wie je bent en dit laten zien met een passend logo, een consistente huisstijl en een heel eigen tone of voice. Dat is branding en geen merk kan groot worden zonder.

Geen zorgen. Wij Bliqvangers zijn praktische people. We hebben een aantal niet- ingewikkelde vragen voor je waarmee je ontdekt hoe de persoonlijkheid van je merk eruitziet. Het helpt bij de keuzes voor de verdere vormgeving. En dat is lekker voor ons allebei.

Want als jouw merkpersoonlijkheid geen twijfel meer oproept wordt het easy om knopen door te hakken. Dan schiet het op met het snode plan. De kans dat onze concepten passen bij jouw merk, is nu ongeveer 100%.

Huisstijl
Brandbook
Rebrand
Illustratie
Logo Animatie
Brand Richtlijnen
Iconografie
Research
Print & Digital
Visitekaartjes
Kan jouw merk wel wat aandacht gebruiken?
Een project starten

De juiste brandstof voor jouw business

Jouw nieuwe project is onze volgende uitdaging. Wij zijn er klaar voor! hallo@bliqvangers.nl

01

Huisstijl

Met een huisstijl geef je jouw bedrijf karakter. Je laat zien wie je bent ten opzichte van andere bedrijven. Doe je dat goed, is het de reden dat klanten voor jou kiezen in plaats van de concurrent. Want als jullie precies hetzelfde aanbod hebben, draait alles om de ‘klik’.

02

Brandbook

Wie jij bent als merk, leggen we vast. Daarvoor is het brandbook, ook wel style guide of merkhandboek. Alle elementen die bijdragen aan een consistente uitstraling van jouw merk, komen erin aan bod. Behalve de logo’s en beeldmerken ook de kleuren, tone of voice, de lettertypen en de afbeeldingen.

03

Rebrand

Je merkidentiteit herzien en veranderen, dat noemen we een rebranding. Als het bedrijf een nieuwe weg in slaat of als update naar het hier en nu. Wat we doen in dit proces? Hangt van de situatie af. Van kleine aanpassingen in het logo of de kleuren, tot een ommezwaai van 360 graden van de visuele identiteit.

04

Illustratie

Ideeën en boodschappen op een unieke en aantrekkelijke manier helder maken? Dat kan allemaal in één bliq. Met een illustratie pakken we de aandacht en maken we de meest complexe informatie begrijpelijk.

05

Logo Animatie

Animatie is het na elkaar afspelen van stilstaande beelden waardoor het lijkt of het beweegt. Dat kunnen we ook met jouw logo doen. Dan krijg je een logo animatie, oftwel een (bewegende) versie van jouw bedrijfslogo. Je vangt er meer bliqqen mee. En dat geeft je merkidentiteit spierballen.

Cases

Cases waar wij trots op zijn

Onze werkwijze

Zonder goed werkwijze ook geen branding die goed aansluit bij jouw organisatie. Daarom is het belangrijk dat je weet hoe we te werk gaan. Helder toch?

Voordat we beginnen met het ontwikkelen van de branding, is het belangrijk om het bedrijf en de doelgroep goed te begrijpen. We analyseren de bedrijfsstrategie, de missie en visie, de sterke en zwakke punten en de unieke kenmerken van het bedrijf. We brengen ook de doelgroep in kaart, wat zijn hun behoeften, interesses en waardeert men het bedrijf om? Op basis van deze informatie kunnen we een beter inzicht krijgen in wat voor branding het beste bij het bedrijf past.

Op basis van de analyse uit stap 1 kunnen we nu beginnen met het ontwikkelen van een brandingstrategie. Hierin bepalen we de kernwaarden van het bedrijf en hoe deze vertaald worden naar een visuele identiteit en communicatie uitingen. De brandingstrategie moet zorgen voor een unieke en herkenbare identiteit van het bedrijf, die past bij de doelgroep.

Nu is het tijd om de visuele identiteit van het bedrijf te creëren. Dit omvat onder andere het ontwerpen van het logo, het bepalen van de kleuren, typografie en beeldmateriaal. We zorgen ervoor dat deze elementen passen bij de brandingstrategie en de doelgroep.

De laatste stap is het implementeren van de branding in alle communicatie-uitingen van het bedrijf. We zorgen ervoor dat de visuele identiteit consistent wordt toegepast op alle kanalen, zoals de website, social media, verpakkingen, briefpapier, etc. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de branding op een uniforme manier wordt toegepast, om zo de herkenbaarheid en de betrouwbaarheid van het merk te vergroten.

Expertises

Waar onze krachten liggen

Let's Work Together+++